joi, 21 august 2008

Fictiune

E lungita in pat si asteapta ca pastilele sa isi faca efectul, inchide ochii si se lasa purata de melacolia serii. Incepe sa se simta ametita dar printre gene zarese lumina lunii si deschide brusc niste ochi mari si verzi, inecati in lacrimi.

Ce efect isi pot face sase paracetamoale doua antinevralgice si ce mai ramasese pe fundul cutiei de medicamente pentru inima a bunicii ei?

La dracu, nici sa se sinucida nu are curaj. Se duce la baie, ingenuncheaza in fata veceului si da afara tot ce inghitise in ziua repectiva. Adica cele, maxim douasprezece pastille si frappeul de la pranz.

“ESTI O RATATA!” Tipa la reflectia ei din oglinda in timp ce o spargea cu pumnul. In urma accesului de furie s-a taiat si acum sangele tasneste din fiecare deget ca dintr-o fantana arteziana. Incearca sa-l opreasca, sa-l stanga in palma. La ce bun? Isi relaxeaza mainile si le lasa pe langa corp. in timp ce sangele se scurge siroaie pe manichiura ei french, se holbeaza in jos la cioburile care lucesc in lumina artificiala de neon din baie.

“Inca 7 ani de ghinion!”

Intra in camera ei, smulge un prosop din dulap si isi infasoara pumnul cu el. Dupa ce sangerarea se opreste si ranile incep sa se inchida, se imbraca in ce gaseste la indemana. Un tricou gri iuni, o pereche de blugi oversize, slapi si cei mai mari si mai rotunzi ochelari de soare pe care ii are in garderoba. Conduce ca o nebuna pana la cel mai apropiat club si usor se pierde pe beatul muzicii electronice acompaniata de dulcele efect de plutire ce i-l conferea ecstasy-ul. Corpul i se ingreuneaza si pare a se misca tot mai incet, muzica se stinge usor iar luminile erau atintite asupra privirii ei.

Iese din club si se asaza pe o banca. Un tip ciudat, dar "binevoitor" se aproprie de ea. Are ochii rosii si abia se poate tine pe picioare.

Ii ofera cocaina si ea prizeaza fara a se gandi la consecinte. Dupa ce se invarte de doua trei ori pe banca si isi freaca nasul mai da pe gat o pastila de ecstasy. Tipul cu tricou tipator se indeparteaza murmurad ceva cum ca ea ar fi nebuna.

NU! Nu e nebuna! E doar, ranita. Rana pe care are de gand sa o astupe, cel putin inseara asta cu cat mai mult alco … La dracu, asta a fost ultima gura de whisky. Arunca sticla care se sparge cu un zgomot asurzitor de asfalt.

Isi da capul pe spate. “Sunt … obosita. Am sa atipesc un pic.”

“Momentan abonatul nu este disponibil. Va rugam reveniti” asta a ascultat toata dimineata el in incercarile nereusite de a lua legatura cu ea. in incercarile nereusite de a-i recunoastea cat a fost de mitocan.

"Stiu ca ai incercat sa dai de ea inultimele doua zile insa nu am stiut cum sa iti dau vestea. De fiecare data cand deschid gura sa vorbesc destre asta bufnesc intr-un plans isteric din care nu ma mai poate opri nimeni. Tu si sora mea nu veti mai putea fi impreuna.

Daca vrei s-o mai vezi pentru ultima oara vino maine la ora 8 la cimitir."

Medical legist ajuns la fata locului a constatat: “Alta drogata.”

Niciun comentariu: