miercuri, 27 octombrie 2010

Biroul meu, cufarul cu nimicuri

In fiecare saptamana fac curat pe birou apoi, in decurs de o saptamana pe acelasi birou apar aceleasi lucruri pe care in fiecare vineri le indes cu minutiozitate prin sertare, cutii, genti, dosare si alte metode de organizare. Culmea e ca nu-mi aduc aminte cum revin, cand le scot de pe unde le indes si de ce le las tot pe birou stiind ca vinerea urmatoare voi incerca la fel de insistent sa scap de ele.
Cum pe mine ma distreaza treaba asta am facut inventarul si iata ce-a iesit: penar plin cu creione si scketch book-urile de rigoare, pahar plin cu pixuri, foarfeca, lama de cutter, rigla, cateva farduri ratacite, periuta de dinti???????, forfecuta de unghii, lingurita, batista (cine mai folosteste batista in zilele noastre?... in afara de mine evident) carpite (pentru intins creionul pe foaie), betisoare de urechi (cu acelasi scop), pila de unghii, tier comedon, buretel de fond de ten( folosit in orice alt scop decat cel pentru care a fost proiectat) cleste de par, filme ( the libertine, scarface si…twilight) jurnal cu citate, toc de scris, manuscrise, CD-uri, USB, cuburi din carton (aparute recent) dosar cu desene, benzi de magnetofon insotite de magnetofonul insusi, banda adeziva, cutie de aluminiu plina cu trei bani, o cheie si-o legitimatie veche din liceu (aparent reteta pentru invocarea diavolului la rascruce de drumuri - si nu, nu a mers) , ace de cusut si o carte, mereu aceeasi, Blindatele Mortii de Sven Hassel.
Stephen King scrisese in Secret Window ca daca ar exista o stiinta dedicata straturilor de lucruri pe care le gasesti in sertare si pe birouri ar trebui sa se numeasca “birografie”. Nu stiu daca sunt de acord cu numele insa pot fi de acord cu existenta unei asemeni ramuri iar cei care ar studia asta ar fi singurii care si-ar satisface cu adevarat setea de curiozitate.



Care sunt lucrurile care zac pe biroul vostru necontenit?

2 comentarii:

Anonim spunea...

........

pepsiculamaie spunea...

nu pe bune, daca n-ai nimic de spus ce rost are sa pui "..."?