sâmbătă, 9 februarie 2008

What goes around Comes around

E 21:30. Soarele a apus de ceva vreme. Usa casei ce da inspre gradina se deschide si se inchide rapid , apoi usa automata a garajului. Se intrevad o pereche de faruri ce strapung noaptea. Din garaj se iveste un impunator Lamborghini Muricelago LP640. E ea, frumoasa ca intotdeauna. Conduce prudent pe straduta ingusta si plina de masini parcate de-o parte si de alta. Imediat ce trece te colt se aude fiorosul motor al masinii ambalat la maxim. In cateva secunde s-a evaporat.
Clara iubeste masinile puternice. ii place sa stie ca are sub control o fiara de 640 de cai putere, pe de alta parte iubeste stilul si elegant. Cei ce o cunosc pe clara ar spune ca Lamborghini a fost special creat pentru ea. E o femeie ca toate celelalte. Iubeste tocurile inalte, petrecerile cocktail, are grija de silueta si de aspectul fizic in general. Un parl lung si blod in acopera trei sferturi din spate. Un par lung, blond si ondulat, ochii albastrii si sprancenele, sprancenele frumos arcuite, ingrijite de cei mai buni in domeniu, nasul mic si ascutit, usor observabil troneaza in mijlocul fetei ei si ca ingredient principal o pereche de buze moi si roz completeaza imaginea de ansamblu. In schimb cand e in spatele volanului e cu totul alta persoana. Parul lung si blond se ghemuieste in spatele gulerului de la geaca de piele rochitele vaporoase si colorate sunt inlocuite de blugi stramti si tricouri oversize si tocurile cui de ghetele adidas. O sapca ii acopera in permanenta capul si ii umbreste privirea patrunzatoare.
Astazi, in schimb nu a adoptat stilul rebel. Era la fel de luxoasa ca de obicei. Incotro s-o indrepta?















John Daton e cel mai bun reporter pe care l-a avut vre-o data Italia. E reporter de teren, e ceea ce-I place lui sa faca, ceea ce avisat din copilarie. Sa fie in mijlocul actiunii e ceea ce ii creste adrenalina din cauza asta a refuzat mai multe oferete de a fi reporter intr-un studio de stiri, a preferat riscul. Cate o data se intreba de ce nu s-a facut pilot de raliu sau cascador. “Probabil pentru ca m-am incapatanat sa fac facultatea de journalism” . In seara asta insa, nu are nici un caz important de relatat pentru jurnalul de stiri. E seara lui.
Dupa indelungi incercari nereusite a convins-o pe Clara Mastriani sa ia cina cu el. “ Doar in interes de serviciu”
Sunt cel mai bun! Isi spune John in gandul lui si cauta cu privirea impunatorul Lamborghini rosu.L-a vazut. E aici si ma asteapta! Pe mine! Clara mastriani ma asteapta pe mine! Sunt cel mai bun, categoric sunt cel mai bun!
- Buna seara Clara! Imi cer mii de scuze ca te-am facut sa astepti! Am avut ceva problem cu masina. Pe dracu’ am vrut sa vad daca ma placi indeajuns de mult incat sa ma astepti un sfert de ora.
- Sau ai vrut sa vad daca te plac indeajuns de mult incat sa te astept un sfert de ora! Rade.
-Dar cum crezi ca eu…? Uite ca nu e atat de proasta pe cat credeam.
-John nu te-am asteptat pentru ca te plac, te-am asteptat pentru ca mi-ai promis un subiect sensational pentru revista mea.
-Clara, asa de repede vrei sa trecem la afaceri? Eu credeam ca ne-am intalnit pentru a lua cina si poate, mai tarziu…? Ridica repetitive din sprancene.
Clara rade sarcastic. Nu-l ia in seama. Cina decurge fara incidente. Erau doi oameni care se agreeaza luand cina.
Valetul restaurantului influentat de chemarea naturii lipseste cateva minute timp in care cineva se strecoara in parcare si iese la scurt timp la fel de rapid ca si la intrare.
Clara si John incheie cina care s-a dovedit a fi placuta pentru ambele parti implicate. Clara aluneca diafan pe scaunul bolidului inchide usa si pleaca in tromba imprastiind pietrisi si praf peste tot in special peste Touaregul lui John abia scos de la spalatorie. John oarecum umilit incearca sa-si faca o iesire la fel de spectaculoasa ca cea a Clarei pe care o rateaza, alunecand pe pietris. Nu se uita in spate. A fost umilit de o femeie chiar si in arta condusului. Trebuie sa ia masuri.
Te-ai culcat pe-o ureche john si nu-mi place. Isi spune in sine apasand pedala de aceleratie. Caii putere ascunsi sub capote se dezlantuie cu fiecare milimetru cu care aceleratia se aporopie de podea. Masina sare cu usurinta la suta de kilometrii dupa care o depaseste.
Momentul curbei insa este tragic, frana calcata la fund nu raspunde, John pierde controlul intra in sant se rostogolete iar Touaregul, se opreste pe cele patru roti, acum indoite in directii diferite, aratand ca un pui de elefant care nu poate sa-si controleze bine miscarile trompei.
Soseaua pe care s-a intamplat tragicul accident nu era intens circulata. Accidentul a fost sesizat la sectia de politie abia in zorii zilei de unul dintre angajatii unui hotel din apropiere care se indrepta spre casa. La jumatate de ora de la sesizare apare si politia si un pic mai tarziu medicii legisti care nu fac decat sa constate decesul. Dupa minime investigatii la fata locului politia locala constata faptul ca fusesera taiate franele Touaregului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

wow ce femeie diabolica:|
nu accepta refuzuri
la futut rau pe sarmanul reporter macho:))