sâmbătă, 2 februarie 2008

Sau poate....

In fiecare dimineatza se trezeste, se spala pe fata si pe dinti se machiaza si pleaca la facultate. Se intoarece acasa si se instaleaza confortabil in fata computerului. In fiecare seara o apuca ganditul si-si da seama ca nu are viata sociala. Toata viata ei sta intr-un buton de pe monitor pe care scrie log in.
La facultate nu se duce ca sa invete, oricum nu-I nimic de invatat. Oricum toate colegele ei o sa ia licenta pe aspectul fizic iar colegii pe banii parintilor. Oricum nimeni n-o ia in seama si nimeni nu stie ca exista.
A fost indragostita de profesorul ei. Colegele mai apropiat-o au incurajat-o cat au putut dar nici ele nu credeau in vorbele pe care le spuneau. “Ai incredere in tine! Esti frumoasa! Sunt sigura ca te-a observant dar ca se tme de o reletie sudent-profesor!” Zilele trecute l-a intalnit pe scari, i-a tresarit inima cand l-a vazut. I-a transmis un salut politicos insotoit de un zambet ca o raza de soare. A primit in schimb un “Buna Ziua” sictirit.
Oricum intelesese de mult faptul ca tipul nu e de ea. Oricum nimeni nu e de ea. Sau ea nu e de nimeni.
Acum sta si se uita in oglida si se intreba ce e in neregula cu ea. Adica da, poate cele cateva kilograme in plus pot fi un inconvenient. Poate ca faptul ca-si pune mainilejegoase pe fata si-I mai apare cate un cos poate sa ii distorsioneze imaginea. Dar s-au mai uitat baieti dupa ea. Ce ii face sa nu o abordeze?
Poate nu e genul lor. Oricum nu e genul nimanui. Sau poate nimeni nu e genul ei. Sau poate tinteste prea sus. Sau poate…..
Daca ar trebui sa se multumeasca cu un tip hidos plin de sosuri si matreata, care se scobeste in nas in public fara sa –I pese de cine-l vede. Sau poate….
L-a iubit prea mult. De fapt nici ea nu stie daca l-a iubit sau s-a obligat sa-l iubeasca ca sa ii fie alaturi in clipele grele. Da, dar sub aparentele de baiat dur era sensibil. L-a vazut plangand pentru Dumnezeu.
Se teme sa nu fi facut un sacrificiu prostesc. A sacrificat 5 ani din viata ei. In 5 ani de zile nu s-a uitat la altcineva. Nu a facut decat sa incerce sa-I castige increderea si sentimentele.
Si cu ce s-a ales? Cu inima ei sfaramata in mii si mii de bucatele.
Se uita in oglida si se intreaba ce e in neregula cu ea? Poate nu e genul lor . oricum ea nu e genul nimanui. Sau poate…
Dar a vazut fete mai plinute decat ea cu prieteni draguti, a vaut fete mai putin dotate decat ea cu prieteni draguti. A vazut toate formele si culorile de fete cu prieteni draguti. Ce au ele si nu are ea.
O prietena i-a citit in palma, in gluma. I-a spus ca se va casatori la o varsta mai inaintata.Trebuia s-o ia ca pe o gluma si totusi a luat-o in serios. Daca o sa fie singura pana la 45 de ani?
O femeie simpla c-o cariera ratata, fara copii luata mai mult din mila decat din iubire.
Nici de lucru nu e in stare sa-si gaseasca. Se preface ca incearca sa caute. Cand o suna angajatorul pentru un interviu intra in panica si refuza. O sa mai incerce pana o sa gaseasca curajul sa spuna “da domne, am sa fiu acolo vineri dimineata la ora 10 si am sa dau tot ce pot!”
Minciuni. Nu e in stare sa spuna un “buna” celui pe care il considera “atat de adorabil” .
De fata cu prietenii e vesela. Seara se gadeste daca e chiar asa de vesela de felul ei sau e doar o masca. Se indoieste in fiecare seara de personalitatea ei. Cine e ea? Ce vrea de la viata?
Are o varsta, o varsta la care toate fetele se distreaza, incearca marea cu degetul. Ea sta in casa, nici pana la magazin nu-I mai vine sa se duca de teama ca nu cumva sa se trezeasca unu sa sa-si dea seam ace monstru e. daca nu ar fi un monstru n-ar mai fi singura. Ii e teama sa is idea cinema seama ca e falsa ca joaca un rol. Ca incearca sa fie ceea ce nu e de dragul altora.
Mai e o maine. O maine in care o sa isi ia inima in diti si o sa fie ea insasi. Si totusi cine e ea?
A mai trecut o maine si si-a dat seama ca zilele de “maine” nu sunt nesfarsite. O prietena a patit o tragedie si anume i-a murit o cunostinta. Poate ca si fata a aceea a spus inainte sa moara “maine”.
Weekend, ce face ea in weekend? I-a promis o prietena ca trece pe la ea. Cand e cu tipa uita de probleme, uita de cat e de hidoasa, uita de burta aia moale care in atarna din pantaloni sip e care incearca sa o ascunda cum poate mai bine, uta de zilele de maine. E fericita.
Ii place sa aiba prieteni. Dar nu are, nu multi cel putin.
In fiecare dimineatza se trezeste, se spala pe fata si pe dinti se machiaza si pleaca la facultate. Se intoarece acasa si se instaleaza confortabil in fata computerului. In fiecare seara o apuca ganditul si-si da seama ca nu are viata sociala. Toata viata ei sta intr-un buton de pe monitor pe care scrie log in.

2 comentarii:

pepsiculamaie spunea...

oh pliz un comentariu cat de mic , promit sa nu mai cer nimik

Anonim spunea...

wow... si cand ma gandeam ca eu eram maniac dupa calculator si internet... saraca fata chiar ca nare o viata sa sio traiasca...da doamne sa najunge ca ea...